A felhasználói élmény növeléséhez, weboldalunk sütiket használ. Bővebb információért olvassa el az Adatvédelmi tájékoztatónkat!

2022 nov. 27

 

18 év a zalacsébi „Csébi Csajok” csoportjával

 

Nagykorú lett a Csébi Csajok helyi asszonyokból álló tánccsoportja, akik 1996-ban az I. Zalacsébi Falunapokon debütáltak a színpadon, ma pedig már nincs falunap nélkülük: évről évre új tánccal, színes fellépő ruhákkal és töretlen lelkesedéssel lépnek a színpadra.

Az első fellépést lázas szervezés és titkos próbák sorozata előzte meg, máig gondosan figyelnek arra, hogy változatos koreográfiával rendelkező táncokat mutassanak be, amiért elsősorban Tóthné Járfás Györgyi, a csoport vezetője felel.

A próbák tavasszal veszik kezdetüket, ilyenkor állítják össze a repertoárt, valamint kezdetét veszi az új tánc felépítése, betanulása; a ruhák közös tervezése, egyeztetése is. A csoport létszáma 10-12 főből állt, az évek során történt némi személyi változás, jelenleg 13 lelkes hölgy tagja van: Tóthné Járfás Györgyi, Sipos Jánosné, Gál Jánosné, Horváthné Tóth Tünde, Pecsicsné Gál Edit, Novák Zoltánné, Mikó Ágnes, Virág Benedekné, Erdeiné Beviz Elvira, Vargáné Kruczler Beáta, Bacsa Istvánné, Dezső Istvánné és Kósáné Szőcei Renáta.

Láthattunk már tőlük a kánkántól a charlestonon át a cigánytáncig sokféle stílust, amiben a fő közös jellemvonás, hogy amit előadnak, igyekeznek maximálisan szívből adni, nem véletlen, hogy egyre több helyszínre hívják őket: rendre fellépnek a környező és távolabbi falvak rendezvényein is, de természetesen, ha meglepetés buliról van szó, arra sem mondanak „nem”-et.

Nem kevés munka, lemondás és fáradtság van munkájukban, a mosolyuk őszinte, szeretetteli, a pozitív visszajelzések viszik őket előre.

Kérdésemre, hogy idén mivel lepnek meg bennünket, csak cinkosan mosolygott a csoport vezetője: nem árulhatja el, hiszen akkor oda a meglepetés varázsa.

Marad a várakozás, de előre is köszönöm a falu nevében, hogy évről-évre színfoltjai a falu programjainak és kívánom, hogy a jó hangulat és lelkesedés még hosszú-hosszú évekig tartson ki náluk.

Rajnai Barbara
Zalalövő és környéke – 2014 március

EugyintezesBanner6

Korábbi cikkek

Statisztika

Ma26
Tegnap63
Héten404
Hónapban1644
Mindösszesen261668

IP: 3.236.143.121 - Unknown - Unknown 2022-11-27

Impresszum