A felhasználói élmény növeléséhez, weboldalunk sütiket használ. Bővebb információért olvassa el az Adatvédelmi tájékoztatónkat!

2022 dec. 05

 

Négynapos programáradat Zalacsében

 

Az előző években kialakult, hogy Zalacsében a szervező-csapat kifogyhatatlan ötleteinek, és az érdeklődők növekvő számának köszönhetően több-napos programmal várják az érdeklődőket. Idén már augusztus elsején, csütörtökön elkezdődött a program, ahol a gyerekeknek filmvetítéssel indult a délután. 18 órától Szaknyéri András segítségével fel-elevenedett a múlt: keskeny- széles vásznas filmvetítésre várták az érdeklődőket, ahol a retro csattogó mozigépről az Erdő kapitánya és a Huhogók került vászonra. Pénteken a mozgásé volt a főszerep: a gyerekek világosban, a felnőttek a lámpák fényénél barangoltak. A fiatalok kísérőikkel délután megkerülték a zalacsébi hegy-hátat, majd szalonnasütéssel fejezték be a túrát. Este sötétedéskor indult az éjszakai zseblámpás túra, melyen különböző feladatok is vártak a holdfénynél túrázókra, majd a csapatok az esti bálban kapcsolódtak ki.

Szombat reggel az idén jubiláló százéves Zalaegerszeg-Zalalövő vasútvonal zalacsébi állomásán alkalmi kiállítás nyílt a vasúthoz kapcsolódó használati tárgyakból, igazolványokból, ruhákból, kiadványokból. Nagy érdeklődés fogadta a külön erre az alkalomra érkezett 1927-es gyártású mozdonyt, amivel Zalalövőig lehetett utazni. A végállomáson a gyerekek kipróbálhatták a kézihajtányt, majd vetélkedőn küzdöttek meg a tiszteletbeli mozdonyvezetői címért. Szintén évfordulós eseménnyel folytatódott a délután, a zalacsébi templom idén ünnepli felszentelésének 125. évét. Ez alkalomból Császár István celebrált misét, a templom első felújítását végigvivő egykori plébánosnak, dr. Horváth Lajosnak a Zalacsébért Díj elismerést adományozták. A 18. falunapon idén négy ilyen elismerést ítélt meg a képviselő-testület, így a nyitó-ünnepségben Kardos István és Horváth József a településért végzett munkájáért, Herczeg Ferenc Zalacséb sport-életében végzett tevékenységért kapott díjat. Szintén ünnepség keretében adták át a Szabolcs Péter által felajánlott Tiszta udvar rendes ház plaketteket, melyeket idén Helmut Refle és Tóth László portája érdemelt ki. – Régóta kiosztjuk ezt az elismerést, mely a településen olyan húzóerőt adott, hogy el-nyeréséért évről évre csinosodnak a házak és azok udvarai, és már húsznál is többen kiérdemelték ezt a kitüntetést. A tizennyolcadik falunap alkalmából emlékéremmel köszöntöttük azokat, akik egyidősek a falunappal.
Ennél hosszabb már biztosan nem lesz legközelebb a falunap, de mégiscsak ez a tizennyolcadik, ezért kezdődött már csütörtökön el. Ennyi programot összeállítani komoly  munkát igényel, ezért már három hónappal korábban elkezdtük a szervezést – számolt be Pecsics Zoltán polgármester.

A díjátadásokat követően kulturális műsorral fogadták az érdeklődőket, ahol többek között vidám műsorral lépett színpadra a zalalövői Hazatérők, majd Ihos József humorista előadása és bál zárta a napot. A vasárnap már a sport jegyében zajlott: foci utcabajnokság, mászófal, légvár, vízi-foci, lovaglási lehetőség várta az érdeklődőket. Rendhagyó kezdeményezésként a rendezvénysátor mellett borudvar nyílt, és a falubeliek vidám vetélkedőn gyakorolták a bor-készítés módját. A kánikulában hűsítő kapu adott enyhülést, az éhséget a helyi asszonyok által készített gulyás csillapította, de bátran megkóstolhatták a látogatók a pogácsák és a kelt tészták gazdag kínálatát is. Este a Hagyárosböröndi Bábszínkör, a Kis Hétrét Együttes és Kaczor Feri lépett színpadra, majd a helyi fiatalok várva várt produkciója, a Pro-Tone együttes koncertje, bál és tábortűz zárta a tartalmas hétvégét.

A négynapos rendezvény létrejöttét tucatnál is több cég szponzorálta és szintén kevés lenne a hely felsorolni azon segítők nevét, akik bármilyen formában is hozzájárultak a falunapi élményhez.

 

Zalalövő és környéke – 2013 augusztus

 

EugyintezesBanner6

Korábbi cikkek

Statisztika

Ma4
Tegnap37
Héten4
Hónapban238
Mindösszesen262191

IP: 35.172.224.102 - Unknown - Unknown 2022-12-05

Impresszum