A felhasználói élmény növeléséhez, weboldalunk sütiket használ. Bővebb információért olvassa el az Adatvédelmi tájékoztatónkat!

2022 szept. 25
hostgator domain coupon

 

Tájékoztató a veszélyhelyzet kihirdetését követő főbb intézkedésekről

Az óvodát, iskolát érintő intézkedések:

 • 2020. március 17. napjától a Zalacsébi Napköziotthonos Óvodában rendkívüli szünetet rendelek el a 45/2020. (III. 14.) Korm. rendelet 2. § alapján.
  • Az óvodában lehetőséget kell biztosítani kiscsoportos felügyelet formájában azoknak a gyerekeknek a fogadására, akiknek elhelyezéséről szüleik nem tudnak gondoskodni.
  • óvodáskorú gyermekek felügyeletét kis csoportokban a szülők és a szomszédok bevonásával javasolt megoldani.
  • Kérjük a szülőket, hogy aki kéri az óvodás gyermeke felügyeletét, legkésőbb a megelőző nap 9:30 óráig jelezni szíveskedjen az Óvodavezetőnél, a +36302502693-as telefonszámon, vagy az Önkormányzati hivatal +36308469301-es telefonszámán.
 • A kormány az iskolákban a tantermen kívüli, digitális munkarend bevezetéséről döntött.
  • 2020. március 16. napjától az oktató-nevelő munka tantermen kívüli, digitális munkarendben kerül megszervezésre. Fontos hangsúlyozni, hogy ez nem rendkívüli szünet, hanem az oktatás módjának megváltoztatása, amely továbbra is biztosítja a tanulók számára a tanulás Alaptörvényben rögzített lehetőségét.
  • Fontos, hogy a gyerekek ténylegesen otthon maradjanak, és részt vegyenek a digitális oktatásban.
  • A tantermen kívüli, digitális munkarend időtartama alatt a tanulók lehetőleg kerüljék a nagyobb csoportos találkozásokat, közös programokat. Felügyeletüket a szülők, családok, szomszédok bevonásával, kis csoportokban célszerű megszervezni. A gyermekek felügyeletét nem javasolt a nagyszülőkre bízni, hiszen ők a legveszélyeztetettebbek, védjük meg őket!
  • A Kormányhatározat értelmében 2020. március 16. napjától a szülők igényei alapján, indokolt esetben a nemzeti köznevelésről szóló törvény hatálya alá tartozó iskolák esetében a területileg illetékes tankerületi központ, szakképző intézmény esetében a területileg illetékes szakképzési centrum munkanapokon megszervezi a gyermekek, tanulók napközbeni kiscsoportos felügyeletét.

Egészségügyi intézkedések:

 • A veszélyhelyzet időtartama alatt a szervezett, célzott népegészségügyi szűrővizsgálatok elvégzése a veszélyhelyzet megszűnéséig elhalasztásra kerül
 • A veszélyhelyzet időtartama alatt fogorvosi alapellátás keretében csak a sürgősségi ellátás nyújtható.
 • A veszélyhelyzet időtartama alatt a keresőképtelenségről szóló, a keresőképtelenség és keresőképesség orvosi elbírálásáról és annak ellenőrzéséről szóló 102/1995. (VIII. 25.) Korm. rendelet szerinti igazolásokat nem kell kéthetenként kiállítani.

Közétkeztetést érintő intézkedések:

 • A közétkeztetést végző konyha továbbra is működik, ellátja szokásos feladatát. A kiscsoportos felügyeletet igénybe vevők a szokásos módon, helyben fognak étkezni. Azok a gyermekek pedig, akik ezután is igényt tartanak az ebédre, elvitelre kapják meg. Az igények felmérése szerdától (2020.03.18.) kezdődik az intézményekben, a későbbi gyakorlatról részletes tájékoztatást fognak kapni a szülők.

A Közös Önkormányzati Hivatalt érintő intézkedések:

 • A Közös Önkormányzati Hivatalban az ügyfélfogadás a megszokott rendszerint folyik, de kérjük az ügyfeleket, hogy lehetőleg telefonon vagy elektronikus úton intézzék az ügyeiket. Amennyiben a személyes jelenlét szükségessége kérdéses, kérjük, hogy telefonon egyeztessenek az ügyintézővel.

Zalacséb, 2020. március 16.

Erdei Csaba

polgármester

EugyintezesBanner6

Ügyfélkapu

  Közadat kereső Malom Tanya Zalacséb
Busz menetrend     Kormányhivatal

Statisztika

Ma59
Tegnap40
Héten389
Hónapban1312
Mindösszesen258171

IP: 3.237.0.109 - Unknown - Unknown 2022-09-25

Impresszum