A felhasználói élmény növeléséhez, weboldalunk sütiket használ. Bővebb információért olvassa el az Adatvédelmi tájékoztatónkat!

2020 jún. 04
hostgator domain coupon

 

Hirdetmény

a téli rezsicsökkentés Zalacsébre vonatkozó szabályairól

Tájékoztatom a gázhálózattal rendelkező településen élő, de gázbekötéssel nem rendelkező lakosságra vonatkozó támogatás kiterjesztésére váró lakosságot, hogy a Magyar Közlönyben megjelent a téli rezsicsökkentés végrehajtását követően szükségessé váló további intézkedésekről szóló 1364/2018. (VII.27.) Korm. határozat.

Amit már biztosan tudni lehet:

 • Zalacséb érintett, azaz községünkben lesz kiegészítő rezsicsökkentő támogatás.
 • Háztartásonként egy darab igénybejelentés nyújtható be legkésőbb 2018. október 15. napjáig, amely határidő elmulasztása jogvesztő. Mivel a központi kormányzati döntések és az önkormányzattal való szerződéskötés ezen időpont után lesz, aki hamarabb benyújtja a kérelmét, az sem kap előbb támogatást.
 • Az igénybejelentő nyomtatvány és az adatkezelési tájékoztató 2018. augusztus 27-től kizárólag ügyfélfogadási időben átvehető a hivatal zalacsébi kirendeltségén, illetve letölthető a www.zalacseb.hu honlapról.
 • Nem felel meg a feltételeknek az a háztartás, amely a téli rezsicsökkentés korábbi intézkedéseiben már részesült. Kizárólag elektromos fűtési móddal rendelkező háztartások nem jogosultak igénybejelentésre!
 • Háztartás: a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 4. § (1) bekezdésének f) pontja szerint az egy lakásban együtt lakó, ott bejelentett lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező személyek közössége.
 • A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az érintett önkormányzatok által az igénylőkről feltöltött adatokból ellenőrzés céljából egységes, országos adatbázist hoz létre. A hivatásos katasztrófavédelmi szerv területi szervei további adatgyűjtést, valamint szúrópróbaszerű, helyszíni vizsgálatot végeznek.
 • Rosszhiszemű igénybejelentés esetén szabálysértési vagy büntetőeljárást kell kezdeményezni.
 • Az igénylőnek hozzá kell járulni adatai kezeléséhez.
 • Az összesített önkormányzati igények jóváhagyása után az érintett önkormányzatok kiválasztják azokat a vállalkozásokat, ahol az igényelt fűtőanyag a meghatározott határidőn belül átvehető.
 • Az érintettek részére az önkormányzat hivatalos igazolást állít ki, amely tartalmazza az igénybejelentő adatait és alkalmas az igényjogosultság igazolásra.
 • Az érintett önkormányzatok az önkéntes adatkezelési hozzájárulás alapján az igénylők adatait és az igényelt fűtőanyag típusára vonatkozó adatokat átadják a kiválasztott vállalkozásnak.
 • A támogatás egyféle lehet, az alábbi formában igényelhető: tűzifa, szén, propán-bután palackos gáz, propán-bután tartályos gáz, fűtőolaj, pellet/brikett. Igénybejelentés után nem módosítható.
 • A 12.000 Ft támogatás a tüzelőanyagra vonatkozik, nem tartalmazza az egyéb (pl. szállítási, darabolási) költséget.
 1. 2018. október 15-ig csak az igénybejelentés megtételére van lehetőség, az igényelt támogatás kiosztásáról, átvételi helyéről majd egy későbbi időpontban adunk tájékoztatást a jogosultaknak a Kormány további – később meghozandó – döntései értelmében.

Zalacséb, 2018. augusztus 27.

 Erdei Csaba

polgármester

 

Adatvédelmi Tájékoztató

 Igénybejelentő Nyilatkozat

infoblokk RT s4

EugyintezesBanner6

Korábbi cikkek

Ügyfélkapu

E-Magyarország Közadat kereső Malom Tanya Zalacséb
Busz menetrend Vasúti menetrend Fogorvos Kormányhivatal

Statisztika

Ma49
Tegnap63
Héten211
Hónapban211
Mindösszesen209723

IP: 34.238.190.122 - Unknown - Unknown 2020-06-04

Impresszum